Yes!!! we mogen weer onze deuren openen, maar omdat het COVID-19/Coronavirus nog steeds actief is zijn er vanuit de beroepsorganisatie en overheid bepaalde maatregels opgesteld voor u, anderen en onze veiligheid. U wordt geacht deze te lezen, te respecteren, na te volgen en te tekenen voor akkoord.

In 2020 is er een nieuwe wettgeving van de overheid gekomen dit houd in dat we verplicht een mondkapje moeten dragen. 
Dit houd in dat als je naar de praktijk komt jij en ik een mondkapje moeten dragen, dus kom je naar de praktijk dan draag een mondkapje zodat we voorkomen dat we bij een evtuele controle een boete kunnen voorkomen. 

 Ik plan mijn afspraken ruim, zodat niemand hoeft te wachten in de wachtkamer en in contact komt met andere cliënten. Kom zoveel mogelijk alleen. Mensen die niet alleen kunnen komen (bijvoorbeeld kinderen tot 16 jaar) mogen één begeleider meenemen. Kom op tijd, maar niet te vroeg.

· Het toilet wordt bij voorkeur NIET gebruikt. Indien toch noodzakelijk wordt deze meteen ontsmet.

· Neem zo min mogelijk spullen mee en stop de spullen die noodzakelijk zijn in je tas of jaszak.

· Voor en na de behandeling desinfecteer ik mijn handen en onderarmen. Ik vraag jou ook om je handen met desinfectant te reinigen bij binnenkomst.

· Graag vraag ik jou om bij binnenkomst mijn clienten bellijst in te vullen zodat bij een onverhoop voorval ik jou gegevens bij de hand heb zodat ik gelijk met jou in contact kan komen om jou op de hoogte stellen van het dergelijk voorval.

· Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen  etc. schoongemaakt. Raak s.v.p. zo min mogelijk aan in de praktijk om kans op besmetting zoveel mogelijk te beperken.

· Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand. Bij mijn buro/ intaketafel heb ik een (corona) scherm geplaatst.

· Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiek beperkt. Tijdens het fysieke contact wordt er zo min mogelijk gesproken. 

· Indien u zich angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult misschien ook mogelijk. Ik kan eventueel op afstand  ‘een vinger aan de pols’  houden en u instructies of oefeningen geven. Deze consulten worden in rekening gebracht en bij vergoeding conform de eisen van de zorgverzekeraar (tijdelijk) gedeclareerd en tellen mee in uw totaal aantal vergoedingen.

· Voor  de afspraak stuur ik je een bericht waarin ik je een aantal vragen stel (triage), waardoor ik weet of behandelen veilig kan. Stuur mij die s.v.p. ingevuld en ondertekend terug. Triagevragenlijst

· Blijf thuis indien jij of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Je wordt geacht je afspraak te annuleren  of contact met me op te nemen om dit te bespreken (voor 24 uur van de behandeling). Betreft je klacht(en) aantoonbaar COVID-19  worden annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht.
Wanneer je annulering NIET  COVID-19 betreft en deze niet voor 24 uur is geannuleerd dan worden de kosten in rekening gebracht.

· Indien we een lichaamsgerichte behandeling hebben ingepland, vraag ik je om een eigen schoon hoeslaken en 2 handdoeken mee te nemen in een tas. Dit om zo hygiënisch mogelijk te werken.

· Geef geen hand. Volg de aanbevelingen van het RIVM op.

· Nies of hoest in een papieren zakdoekje, dat je meteen na gebruik weggooit in de prullenbak. Heb je geen papieren zakdoekje, nies of hoest dan in je elleboog. Na niezen of hoesten was je je handen / elleboog met zeep of desinfectiegel.

Disclaimer
Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft het risico, hoe gering ook, bestaan dat je besmet raakt in de praktijk of op weg hiernaartoe. Met het maken van de afspraak ga je akkoord met dit risico.

.

 

 

Wij hopen dat jullie begrip hebben voor deze maatregelen natuurlijk bekijken wij van dag tot dag wat CAT / RIVM ons aangeeft wat te doen in deze bijzondere situatie en volgen deze dan ook op.
Mocht u bezwaar hebben tegen deze maatregelen vraag ik u dit alvorens de behandeling aan ons kenbaar te maken zodat wij samen naar een oplossing kunnen kijken.

Samen STERK, Samen STRIJDEN, Samen BESTRIJDEN wij deze bizarre situatie.

Lieve ZENqi groetjes Oerqi